Kodittomat lemmikit

Mimmu

Laji Koirat
Ikä 6 Vuotta
Sukupuoli Naaras
Väri Musta
Paikkakunta Pohjois-Pohjanmaa, Oulu
Yhdistys Oulun seudun Eläinsuojeluyhdistys

Mimmu pähkinänkuoressa:


-noin 6-vuotias

-narttu

-lempeä

-älykäs

Mimmu on noin kuusivuotias sekarotuinen narttukoira. Siinä on saksanpaimenkoiraa, labradorinnoutajaa sekä kultaistanoutajaa.

Mimmu on erittäin herttainen koira, joka on luonteeltaan hyvin kiltti ja lempeä. Se on todella ihmisrakas ja omalle ihmiselle helppo koira, antaa tehdä kiltisti hoitotoimenpiteet niin kotona kuin eläinlääkärissäkin. Muut koirat ja uudet, yllättävät tilanteet puolestaan saattavat tuottaa Mimmulle vähän haasteita.

 Mimmu on tottunut olemaan sisäkoirana, ja se pärjää hyvin yksinkin kotona. Sisällä se on muutenkin kiltisti, ei hauku, tee tuhoja, eikä oireile eroahdistusta.

Mimmu tykkää ulkoilla paljon, ja etenkin nuuskia ja etsiä asioita. Se haluaisi myös jahdata oravia ja hätistää variksia, mutta tottelee kieltoja jo aika hyvin. Se pitää kovasti oman ihmisen kanssa leikkimisestä ja touhuamisesta, vetoleikeistä ja noutamisesta, tai pikemminkin sille heitettävien keppien silppuamisesta.

Tullessaan sijaiskotiin Mimmu oli melkoinen remmiräyhääjä, mutta pitkäjänteisellä positiivisella kouluttamisella sitä on saatu jo aika hyvin vähennettyä ja olemmekin edistyneet jo melkoisesti, mitä toisten koirien sietämiseen tulee. Lenkillä ohitukset ovat edelleen haastavinta, mutta taluttajan ennakoivalla havainnoinnilla, ja parilla peruskäskyllä ohitukset hoituvat yleensä helposti. Mimmu on osoittautunut älykkääksi ja oppimiskykyiseksi koiraksi, joten iästään huolimatta siltä löytyy reilusti koulutuspotentiaalia. Se vaatii kuitenkin omistajaltaan kouluttamiseen sitoutumista, ja valppautta sekä ennakointikykyä lenkittäjältään.


Lievän epävarmuutensa ja arkuutensa vuoksi Mimmu etsii rauhallista, stressitöntä kotia, joka tarjoaisi sille tarpeeksi virikkeitä ja tilaa temmeltää. Toisia koiria ja pieniä lapsia kohtaan osoittamansa epävarmuuden vuoksi sitä suositellaan edelleen ensisijaisesti ainoaksi koiraksi, mutta toisaalta koko ajan lisääntyvät positiiviset kokemukset toisten koirien kanssa ovat osoittaneet, että varovaisella ja oikein tehdyllä tutustuttamisella ja siedättämisellä Mimmu saattaisi kyllä tullakin toimeen kodin toisten koirien ja lasten kanssa. Onpa tässä uskaltauduttu koirapuistoilemaankin muutaman turvalliseksi todetun lajitoverin kanssa, ja säännöllinen treeni- ja leikkikaveri varmaan helpottaisi Mimmun epävarmuutta koiria kohtaan. Varovaisuus on kuitenkin aina tarpeen toisten koirien ja lasten kanssa.

Mimmulla oli tullessaan riesanaan voimakasta allergiaperäistä kutinaa, ja siitä johtuvaa ihotulehdusta, mutta erityisruokavaliolla ja hoidolla on menty paljon parempaan suuntaan. Hotspot-ihotulehdustakin esiintyi pariin otteeseen kostean syksyn aikana. Mimmulle teetettiin syksyllä perusteellinen allergiatesti, joka paljasti kohtalaisen määrän allergeeneja (mm. jokunen siitepöly, varastopunkki, tupakansavu, ruoka-aineista kana, kalkkuna, tomaatti, porkkana, peruna ja soija). Mimmulle aloitettiin nyt huhtikuussa 2017 allergiasiedätyshoito, jonka tulokset alkavat näkyä muutaman kuukauden sisällä hoidon aloittamisesta. Siedätyshoito on koko loppuelämän kestävää rokotehoitoa. Rokottaminen sujuu helposti kotiolosuhteissakin, ja ylläpitovaiheessa sitä annetaan enää vain kerran kuussa. Siedätyshoito on helppo, edullinen ja turvallinen vaihtoehto, kun vaihtoehtona on allergian aiheuttamat jatkuvat lääkehoidot ja eläinlääkärikulut.

Mimmun kodilta edellytetään siis sitoutumista koko sen loppuelämän kestävään allergian siedätyshoitoon ja oireiden ennaltaehkäisyyn. Lisäksi kodilta edellytetään pitkäjänteisyyttä, rauhallisuutta ja kärsivällisyyttä sekä ymmärrystä koirien käytösongelmista, ja sen positiivista kouluttamista (tai halua perehtyä sellaiseen). Taluttajan on myös kyettävä pitelemään keskikokoista, voimakasta koiraa aloillaan, jos remmiräyhääjä pääsee ottamaan liikaa kierroksia liian lähelle päässeiden toisten koirien vuoksi.


Säikyn ja vielä toisinaan sitä pelottaville asioille räyhäämään yltyvän ulkokuorensa alla Mimmu on kuitenkin erittäin lempeä ja ihmisrakas koira, josta joku onnekas saa vielä uskollisen ystävän ja ulkoiluttajan.

Kaikki eläimet luovutetaan ESYltä madotettuna, rokotettuna, sirutettuna, leikattuna ja eläinlääkärin tarkastamina. Mimmun myyntihinta on 250 euroa, joka kattaa em. kulut.

 Tiedustelut Mimmusta sähköpostiosoitteeseen jupulkki(at)mail.student.oulu.fi

Yhteystiedot

-