Kodittomat lemmikit

LILJA

Laji Kissat
Ikä 3 Vuotta
Sukupuoli Naaras
Väri MUSTA
Paikkakunta Etelä-Pohjanmaa
Yhdistys Seinäjoen seudun Eläinsuojeluyhdistys
Lisätietoa www.ssesy.fi

Lilja on noin 3-vuotias pienikokoinen kissaneiti, joka hurmaa isoilla silmillään ja nätillä olemuksellaan.
Lilja on kova kehräämään ja nauttii hellyydenosoituksista. Kun sitä silittää, se kiepsahtaa makuulle ja kieriskelee nautiskellen. Leikkisyyttä Liljasta myös löytyy. Se leikkii usein itsekseen omilla leluillaan.

Ihmistä se pyytää leikkiin, kun se tahtoo jahdata lattiaa pitkin vieritettyä kuivaruoka nappulaa. Ruokanappulaa vaanitaan, sen päälle hyökätään ja sillä leikitään hetki kunnes sen voi syödä. Kunnon saalistajan elkeet.

Lilja on elänyt ensimmäisen vuotensa niin sanotusti pihakissana ja oli tottunut vain ihmisen antamiin silityksiin. Tästä syystä sen on hirveän vaikea luottaa vieraisiin ihmisiin. Syliin nostamista on harjoiteltu ahkerasti ja nykyään Liljan voi nostaa syliin. Omalla sille soveltuvalla tyylillä toki. Istuvan ihmisen sylissä jalkojen päällä ja vieressä se viihtyy mainiosti ja se onkin maailman parasta seuraa television katsomiseen.

Lilja etsii rauhallista ja muuttumatonta elämää viettävää omistajaa, mielellään vanhempaa naisihmistä. Lapsiperheen hälinään Lilja ei sovellu. Siitä ei ole matkustamaan kahden paikan väliä, vaan loman ajaksi sille on hyvä hankkia hoitaja omaan kotiin. Liljan kanssa vaaditaan kissanlukutaitoa sekä kokemusta arkailevista kissoista. Liljan kanssa täytyy edetä sen omilla ehdoilla pakottamatta sitä mihinkään. Luottamus uuteen ihmiseen rakennetaan pala palalta ja se vaatii uudelta omistajalta pitkäjänteisyyttä ja ymmärrystä.

Liljalle etsitään ensisijaisesti paikkaa, jossa ei ole muita eläimiä. Reipas, ystävällinen ja hälläväliä luonteinen kissakaveri ei ole kuitenkaan poissuljettu vaihtoehto. Sijaiskodissa, jossa Lilja asuu on kaksi omaa kissaa. Lilja tulee hyvin toimeen näistä toisen kanssa, koska kyseinen kissa ei ole koskaan välittänyt siitä, että Liljaa pelottaa ja se sen takia murisee. Se on antanut Liljan vain olla, jolloin ystävyys on syntynyt. Toisen sijaiskodin oman kissan kanssa Liljalla taas on huonot välit. Tämä johtuu siitä, että sijaiskodin oma kissa on reviiritietoinen ja omistushaluinen.

Lapsia Lilja jännittää samoin kuin uusia vieraita ihmisiä. Totuttuaan uuteen ihmiseen ja paikkaan se näyttää mahtavan luonteensa.

Yhteystiedot

050 5281157