Kodittomat lemmikit

LAINA

Laji Kissat
Ikä 3 Vuotta
Sukupuoli Naaras
Väri harmahtavaraidallinen
Paikkakunta Etelä-Pohjanmaa
Yhdistys Seinäjoen seudun Eläinsuojeluyhdistys
Lisätietoa www.ssesy.fi

Laina saapui sijaiskotiin kolmen, hieman yli kuukauden ikäisen pentunsa kanssa. Nyt pennut ovat luovutusikäisiä ja tämä tyytyväinen mammakin voi etsiä oman kodin.

Laina on selvästi ollut rakastettu kotikissa; se on ihmisrakas, nauttii silityksistä ja juttelee ihmiselle paljon, varsinkin halutessaan jotain. Lainan naukaisuista oppiikin varsin nopeasti kuulemaan, onko tytöllä nälkä vai mahdollisesti halu päästä ulos.

Laina on todennäköisesti aikaisemmassa kodissaan saanut ulkoilla vapaasti, ja sillä on selvästi kova tarve päästä ulos. Sijaiskodissa Laina on kuitenkin ollut sisäkissana, kuten muutkin, eikä sitä jatkossakaan tule päästää ulos ilman valjaita tai asianmukaista aitausta. Laina kuitenkin nauttisi erityisen paljon, jos sillä olisi mahdollisuus turvalliseen ulkoiluun myös uudessa kodissaan, sillä se selvästi kaipaa ulos.

Laina tulee toimeen toisten kissojen kanssa, mutta todennäköisesti ei siedä kovin dominoivia yksilöitä. Sijaiskodin kissojen kanssa se tulee toimeen, sillä ne väistävät ja välttävät konflikteja. Laina on tarvinnut jonkin verran ns. omaa tilaa, eikä se aikuisten kissojen kanssa olekaan ollut esimerkiksi vierekkäin nukkumassa.

Huomioitavaa kuitenkin on, että Lainan käytökseen varmasti vaikuttavat pennut ja emon tarve puolustaa niitä. On hyvin todennäköistä, että pennuista erottuaan se suhtautuu myös muihin aikuisiin kissoihin entistä sosiaalisemmin. Nytkään se ei ikinä ole esimerkiksi tapellut, vaan esimerkiksi murinalla osoittanut, että toinen on liian lähellä. Nykyisen käytöksen perusteella Laina ei välttämättä kaipaa kissa-kaveria, mutta sekin mahdollisuus on tulevaisuudessa otettava huomioon.

Sijaiskodin pieniä koiria Laina on pomottanut ja pitänyt koirat etäällä itsestään. Pentujen kanssa koirat leikkivät paljon, eikä se ole Lainaa häirinnyt – mutta itse se ei selvästi ole koiriin kovin tottunut. Yhteiselo sujuu, kunhan koira osaa antaa Lainalle tilaa ja ymmärtää väistää.

Laina on rohkea, kaunis, persoonallinen ja viisas kissa, joka ehdottomasti ansaitsee uuden tilaisuuden ja hyvän kodin. Laina on sopeutuva, ja sen uusi koti voikin olla melkein millainen tahansa; koti vanhempien ihmisten luona, lapsiperheessä tai sinkku-ihmisen sohvan valtaajana.

Laina on madotettu, tunnistesirutettu, rokotettu ja steriloitu.

Tutustuthan luovutusehtoihimme etukäteen. Ne löydät osoitteesta www.ssesy.fi.

Yhteystiedot

050-3644388