Kodittomat lemmikit

EMMA

Laji Koirat
Ikä 1 Vuotta
Sukupuoli Naaras
Väri muta/harmaa/ruskea
Paikkakunta Etelä-Pohjanmaa
Yhdistys Seinäjoen seudun Eläinsuojeluyhdistys
Lisätietoa www.ssesy.fi

Olen Emma, vajaa puolitoistavuotias arka, kiltti ja lempeäluonteinen tyttö. Rotuina minusta löytyy ainakin saksanpaimenkoiraa ja ajokoiraa.

Elämäni alun olen elänyt ulkona. Äitini kuoli minun ollessani vielä pentu ja jouduin huolehtimaan sen jälkeen itsestäni. Koska olin ulkona, tulin kantavaksi heti ensimmäisistä juoksuistani. Etsin mahdollisimman lämpimän paikan jonne synnyttää ja löysinkin perunakellarin välikaton. Huolehdin siellä vauvoistani parhaani mukaan. Kun ihmiset huomasivat minulla olevan pentuja, he pyysivät apua tarhalta, jonne pääsin pentujeni kanssa.

Pentuni ovat jo saaneet kaikki omat kodit. Olen itsekin saanut lihaa luideni ympärille. Olen silti edelleen hyvin arka ja epäluuloinen. Tästä syystä kukaan ei ole huolinut minua. Tarhalta pääsin Ssesylle sijaiskotiin harjoittelemaan kotikoiran elämää sisälle ihmisten kanssa.

Pelkään ihmisiä ja tarvitsen aikaa tutustuakseni ja oppiakseni luottamaan. Luottamuksen pikkuhiljaa rakentuessa, tykkään kovasti läheisyydestä ja paijauksesta. Varsinkin jos ihminen menee sänkyyn tai sohvalle, on ihana hypätä ihmiseni viereen pienelle kerälle ja painautua mahdollisimman lähelle. Josko suojelisit minua pahalta maailmalta? Kun tuttu ihminen juttelee minulle, häntäni heiluu aivan holtittomasti sinne tänne. Se tuntuu elävän aivan omaa elämäänsä. En nuole juuri ollenkaan ihmistä, mutta painan pääni ihmisen syliin ja tönin tassuilla, jos hän ei ymmärrä osoittaa minulle hellyyttä ja silittää. Osaan olla vaativakin tullessani pyytämään huomiota ja rapsutuksia.

Olen kotiuduttuani hyvinkin iloinen, fiksu ja innokas, mutta rauhallinen nuori neiti. Minulle on helppo tehdä hoitotoimia, mm kynsien leikkuu sujuu hyvin. Minua kuitenkin jännittää ja pelottaa edelleen kovin. Esimerkiksi polkupyörät, ihmiset ja moni muu asia joita kaupungissa näkee ja kohtaa. Maaseudulla olen itsevarmempi, olenhan tottunut maalla asumaankin pienestä pitäen. Ulkoilu sujuu hienosti kärsivällisen ulkoiluttajan kanssa. Kuljen yleensä nätisti remmissä eikä ulkona olo pelota minua. Välillä innostun, jolloin haluaisin vetää, tai kiskaista esimerkiksi oravan tai jäniksen perään.

Pelätessäni menen ihan lukkoon ja kyhjötän jossain pimeässä nurkassa. Yritän olla mahdollisimman pieni ja huomaamaton. Kun näin sijaiskotini lapset ensimmäistä kertaa, odotin keittiön nurkassa liikkumatta niin kauan, että lapset olivat menneet nukkumaan. Kyllä piti venytellä, kun viimein neljän tunnin nurkassa makaamisen jälkeen uskalsin liikkua. Lapsiin en ole tottunut vieläkään. Vaikka sijaiskotini lapset ovat kilttejä ja rauhallisia, ovat he silti mielestäni hurjan pelottavia. Viihdyn paremmin aikuisten seurassa. Peloistani huolimatta en ole näyttänyt minkäänlaista aggressiota missään tilanteessa. Kun minua pelottaa, en uskalla syödä tai liikkua.

Olen täysin sisäsiisti ja syön hyvin. Autossa osaan olla nätisti. Toisista koirista minulla ei vielä ole hirveästi kokemusta, mutta luulen että tutustuisin mielelläni. Kissojen kanssa tulen toimeen hyvin. Nekin ovat pelottavia. Yleensä kun kissa tulee sisällä lähelleni, käännän pääni pois ja annan kissan haistaa itseäni. Lähestyn harvoin itse kissaa. Kerran kissa tuli kipolleni syömään. Se oli pelottavaa, annoin kissalle tilaa ja katsoin sen hotkimista kauhuissani kauempaa.

Silloin kun olen yksin kotona, minua pelottaa kovasti. Sanovat eroahdistukseksi. Haukun, vingun ja tuhoan paikkoja kun olen kauhuissani. Kun ihmiset tulevat kotiin, olen mahdottoman onnellinen ja helpottunut. Pelkään kuitenkin heidän lähtevän uudelleen ja kuljen jonkin aikaa levottomana ympäriinsä itkien. Tykkään olla ulkona tarhassa, joten sijaiskotini ihmiset ovat laittaneet minut sinne työpäivän ajaksi. Toki välillä innostun sielläkin haukkumaan tai ulvomaan, mutta yleensä olen rauhallinen. Tästä syystä tarvitsisin kodin, jossa olisi aikaa ja kärsivällisyyttä omistautua yksinoloni opettamiseen.

Tutustuthan luovutusehtoihimme etukäteen, ne löytyvät osoitteesta www.ssesy.fi.

Minut on madotettu, rokotettu ja sirutettu.

Yhteystiedot

040-7448503