Adoptiotarinoita

Totte arvostaa tuplarapsutuksia ja lämmintä kahvikuppia

Julkaistu

Totte tykkää liukua mattojen päällä.Vuonna 2011 Nadja Koitela oli juuri muuttanut yksin omaan asuntoon. Hän koki tarvitsevansa seuraa, jolloin kissan hankkiminen tuli ajankohtaiseksi. Nadja kävi vanhempiensa kanssa HESYllä katsomassa kissoja, ja hänen äitinsä huomasi pian Toten. Totessa pisti silmään kissan kaunis väri ja lisäksi Toten loosissa olevan peiton lakanat, jotka olivat samanlaiset kuin Nadjalla.

– Kun pääsin loosiin tervehtimään Tottea, se tuli heti rapsuteltavaksi. Tulimme pian siihen tulokseen, että tämä on oikea kissa minulle, Nadja muistelee.

Totte kotiutui suhteellisen nopeasti ja alkoi jo muutamassa kuukaudessa luottaa Nadjaan ja hänen vanhempiinsa. Totte oli päätynyt HESYlle, koska sen edelliset omistajat muuttivat paikkaan, jonne kissoja ei saanut ottaa. HESYlle tullessaan Totella oli mukana myös pentu, jota se ikävöi aluksi hieman. Varovainen Totte otti pian paikkansa uudessa perheessä. Nykyään kissa viettääkin paljon aikaa sekä Nadjalla että hänen vanhemmillaan.

Kissa ilahduttaa hassuilla tavoillaan

Toten päivä alkaa yleensä aikaisin aamupalalla. Nälästään kissa ilmoittaa maukuen korkealla ja kimeällä äänellä. Nadjan herättämiseen Totte käyttää kaikenlaisia temppuja, eikä se luovuta helpolla. Yleisimpiin Toten käyttämiin herättelytapoihin kuuluvat Nadjan nenän kutittelu hännällä ja hellä läpsiminen tassuilla. Ruuan jälkeen Toten päiväohjelma jatkuu peseytymisellä ja lintujen ja koirien tuijottelulla ikkunasta. Sitten Totte ottaa päiväunet. Kun Nadja tulee iltapäivällä kotiin, Totte herää leikkimään.

– Totte on mukana kaikessa, mitä teen. Illalla se käpertyy viereeni ja nukkuu välillä kanssani sängyssä, Nadja sanoo.

Luonteeltaan Totte on lempeä ja aktiivinen. Nadjan ollessa surullinen Totte tulee lohduttamaan. Vastaavasti Nadjan ollessa iloinen Totte innostuu leikkimään. Hassuja tapoja kissalta löytyy paljon. Välillä öisin Totte tuo kaikki lempilelunsa Nadjan sänkyyn niin, että ne jäävät Nadjan alle. Totte myös tykkää juoksennella kovaa pitkin asuntoa ja liukua mattojen päällä. Nadjan vanhempien luona kissa leikkii usein “älä koske lattiaan” -leikkiä, jossa se hyppii hyllyjen ja pöytien päällä käymättä lattialla välissä. Luonto-ohjelmat ovat Toten suosikkeja, ja usein se yrittää saalistaa televisiossa näkyviä lintuja.

– Kun olemme vanhemmillani, Totte tykkää makoilla olohuoneen pöydällä isäni lämpimän kahvikupin vieressä. Saman pöydän molemminpuolisilta istujilta on myös hyvä saada tuplarapsutusta, joka kuuluu Toten iltarutiineihin, Nadja kertoo.

Kissa auttoi selviämään vaikeista elämäntilanteista

Tällä hetkellä Totte voi hyvin ja valmistautuu kevääseen tiputtamalla karvojaan. Kissan tilanne voisi olla erilainen ilman HESYä ja Nadjaa.

– Olen aina pitänyt eläimistä, varsinkin kissoista. Meillä oli löytöeläintalosta hankittu kissa, kun olin pieni. Joten kun päätimme hankkia kissan minulle, oli itsestäänselvyys hakea se eläinsuojeluyhdistykseltä. Arvostan eläimiä ja yritän aina mahdollisuuksieni mukaan tukea eläinsuojelujärjestöjä sekä kirjoittaa adresseja eläinten puolesta. Kaikki maapallon olennot ansaitsevat hyvän elämän, Nadja sanoo.

Hän myös suosittelee ystäviään ja tuttujaan hankkimaan eläimen HESYltä. Nadja toivoo, että ihmiset ottaisivat kotia tarvitsevan kissan eläinsuojeluyhdistykseltä sen sijaan, että ostaisivat uuden, kenties tehtaillun pennun. Hän haluaakin kiittää HESYä kaikesta hyvästä työstä, jota yhdistys tekee eläinten hyväksi.

– Omalla kohdallani Toten kanssa kävi niin, että minä tarvitsin sitä yhtä paljon kuin se tarvitsi minua. Pystyin tarjoamaan Totelle lämpimän ja rakastavan kodin, ja Totte auttoi minua selviämään vaikeista elämäntilanteistani. Pörröisen kissan silittäminen rauhoittaa. Sen jälkeen elämä tuntuu taas paljon paremmalta.

Teksti: Tiia Ahonen

http://www.hesy.fi/toukokuu-samanlaiset-lakanat-yhdistivat/

Lisää tarinoita