Adoptiotarinoita

Suuri mäyräkoiraoperaatio: koirat onnellisina uusissa kodeissaan

Julkaistu

Luru sylissäVirolahdelta vuodenvaihteessa eläinsuojeluperustein huostaan otetuista mäyräkoirista suurin osa on sijoitettu Kotkan seudun eläinsuojeluyhdistyksen toimesta alueelle. Koiria oli kuitenkin liian paljon Kotkan paikallisyhdistykselle, joten SEY päätti kymmenen koiran sijoittamisesta Pääkaupunkiseudun Eläinsuojeluyhdistys Pk-Esyn alueelle.

Kymmenestä mäyräkoirasta yhdeksän oli poikakoiria ja yksi tyttö. Mukana oli sekä pitkäkarvaisia kääpiömäyräkoiria että normaalikokoisia. Koirista kahdeksan oli sirutettu ja niiden sukupuut ja tiedot löytyivät Kennelliiton rekisteristä. Osalla koirista sisäsiittoisuusprosentit olivat huimia.

Koirat ohjattiin ensin eläinsuojelulain vaatimiin väliaikaisiin hoitokoteihin. Koirien loppuelämän kodin etsintä oli pitkä prosessi, sillä mediamylläkän keskellä olleet koirat herättivät suurta mielenkiintoa ja kiinnostusta ja moni oli valmis tarjoamaan niille uuden kodin. Kotiehdokkaita tuli peräti 700. Koirat valikoitiin parhaisiin mahdollisiin koteihin, joissa oli riittävästi kokemusta kovia kokeneiden koirien hoitoon. Sijoitettavia koiria oli näistä vain seitsemän, sillä kolme koiraa sai väliaikaiseksi ajatellusta hoitokodista loppuelämän kodin. Loppuelämän kodit löytyivät eri puolilta Suomea, mm. Kotkasta, Espoosta ja Pornaisista.

Kaikki 10 mäyräkoiraa on steriloitu tai kastroitu. Osalla koirista on perinnöllisiä sairauksia, mitkä johtuvat vastuuttomasta jalostuksesta. Koirien ikähaarukka oli 8 kk ylöspäin.

Koirat olivat kokeneet kovia. Yksikään niistä ei ollut aluksi sisäsiisti. Monet tavalliset asiat pelottivat niitä, esimerkiksi tv:n äänet ja pikkulapset. Uudet koiraperheet perustivat Facebook-ryhmän, jonka avulla kertovat koiriensa kotiutumisesta ja kuulumisista, jakavat kuvia ja pohtivat esimerkiksi allergioita, joita monissa ryhmään kuuluvissa mäyräkoirassa on.

Lisää tarinoita