Adoptiotarinoita

Rakennustyömaalta agilitykissaksi

Julkaistu

Knight auringossaRunsaan vuoden ikäisen poikakissa Knightin elämän alku oli poikkeuksellinen, sillä se löydettiin yhdessä kolmen muun pennun kanssa rakennustyömaalta. Pentujen emo oli kuollut lähistölle, ja parin päivän ikäiset pennut olivat jääneet täysin oman onnensa nojaan. Surullinen löytö sai kuitenkin onnekkaan käännöksen, kun pienokaiset päätyivät HESYlle.

Kissavauvoja syötettiin HESYllä yötä päivää, kunnes muutamien kontaktien avulla löytyi tuore kissaemo Vini, joka adoptoi ne omien pentujensa joukkoon. Vinin hellässä huomassa pennut alkoivat kasvaa ja vahvistua. Niistä yksi erottui erityisesti rohkeudellaan. Musta silkkiturkki kirmaili vilkkaasti häntä pystyssä silloinkin, kun uusi ”emoehdokas” Tarja Vento tuli katsomaan löytöpentuja.

– Olin kypsytellyt jo tovin ajatusta, että antaisin kodin vielä yhdelle kissanpennulle. Eläintä ei koskaan pitäisi ottaa hetken mielijohteesta. Siitä täytyy ottaa vastuu niin kuin mistä tahansa elävästä ja tuntevasta olennosta, joten kodin tarjoamista kannattaa pohtia huolella, kertoo eläinrakas Tarja.

Kissavauva valloitti vanhemman ladyn sydämen

Syyskuussa 2013 kovia kokenut kissavauva Knight kotiutui Ventojen perheeseen.

– Knight sai komean nimensä, koska se oli selviytynyt vaikeista lähtökohdista huolimatta – se oli kuin pieni yön ritari. Etsimme aktiivista ja reipasta kissanpentua. Juuri sellainen oli Knight. Ja nopea kuin mikä, Tarja kertoo naurahtaen.

Ventojen koko perhe oli pienestä tulokkaasta haltioissaan. Tai oikeammin tulokas hurmasi kaikki muut paitsi yhden karvaisen perheenjäsenen. Ventojen perheeseen kuului nimittäin jo entuudestaan vanhempi kissarouva Jenny sekä collierotuinen koira nimeltä Rommi. Koiraa uusi tulokas ei haitannut ollenkaan, mutta Ventojen iäkäs kissalady ei todellakaan ilahtunut uudesta tilanteesta.

Jennyä raivostutti reviirilleen ilmaantunut pieni tunkeilija, ja se myös ilmaisi kantansa varsin selvästi pennulle. Kului kuukausia, mutta lopulta viaton ja söpö Knight kuitenkin sulatti myös vanhemman kissarouvan sydämen. Jenny hyväksyi pennun osaksi perhettä, ja nykyään ystävystynyt kaksikko elää täydessä sovussa ja harmoniassa.

Kiitos kuuluu HESYlle

Knight uinuuLöytöeläintaustaa ei Tarjan mukaan huomaa Knightista mitenkään. Se on täysin normaali, erittäin seurallinen ja aktiivinen kissa, joka tuppaa työntämään nenänsä ”joka paikkaan”. Knightin lempipuuhia ovat hyönteisten metsästäminen, lintujen tarkkailu ja kasvien kimpussa hyöriminen. Sosiaalisuudestaan huolimatta kissaherra on kuitenkin kohtelias – Venton perhe saa nukkua rauhassa, sillä Knight ei ääntele yöllä.

Kuten useimmilla kissoilla, myös Knightilla on selkeästi oma lempi-ihmisensä. Ventojen 13-vuotias tytär Tessa on seurustellut alusta asti paljon kissan kanssa ja leikittänyt sitä. Kissasta huomaakin selkeästi, että se pitää Tessasta eniten.

– Kutsumme Knightia Tessan vaaviksi, sillä se tykkää maata tyttäremme sylissä kuin pieni vauva. Tessa myös rakentaa ajoittain kotiin erilaisia esteitä, joita kissa pääsee ylittämään vauhdin hurmasta nauttien. Kissa viilettää omatekoisella agilityradallamme kuin raketti konsanaan, Tarja sanoo.

Hän haluaa kiittää HESYä tärkeästä työstä, jonka ansiosta heidän perheensä ja Knight ovat päätyneet yhteen.

– Ihailen HESYn työntekijöitä, jotka tekevät pitkäjänteisesti työtä eläinten hyvinvoinnin edistämiseksi. Heidän ansiostaan saimme tämän kiiltoturkkisen karvapalleron perheenjäseneksemme. Kissa on tuonut elämäämme väriä ja leikkimielisyyttä. Kaikki huolet unohtuvat, kun tulen kotiin ja Knight on ovella häntä pystyssä vastassa kujertaen omia kissajuttujaan.

Teksti: Mari Saari

http://www.hesy.fi/lokakuu-yon-ritari-tuli-taloon/

Lisää tarinoita