Adoptiotarinoita

Kehräävä ja puskeva kissaherra toi joulun

Julkaistu

anna kaalilaatikkoa -ilmeSain nykyisen kissani Rikun Pääkaupunkiseudun Eläinsuojeluyhdistykseltä. Rikun ja kahden muun kissan entinen omistaja oli kuollut yllättäen, joten nämä kolme kissaa olivat jääneet kodittomiksi.

Samoihin aikoihin kävin pitkää ja uuvuttavaa taistelua silloisen sijaiskissani kohtalosta. Sijaiskissani oli asunut luonani jo vuoden, ja kissan virallisesti omistama kissayhdistys halusi ottaa eläimen takaisin haltuunsa. Itse olisin halunnut tarjota kissalle loppuelämän kodin luotani, mutta yhdistys kielsi tämän vedoten ikääni ja sukupuoleeni. Lopulta jouduin palauttamaan kissan yhdistyksen haltuun. 

Käydessäni taistelua sijaiskissani puolesta otin yhteyttä SEY:n eläinsuojeluvalvojiin saadakseni tukea ja apua. Kerroin peloistani eräälle valvojalle. Muistan itkeneeni, etten enää ikinä saa lemmikkiä. Nämä ihmiset olivat tukenani vuorokauden ajasta riippumatta, ja olen heille ikuisesti kiitollinen. Tiesin kyseisten valvojien toimivan myös eläinsuojeluyhdistyksissä, mutta emme aiheesta liiemmin puhuneet.

Pääkaupunkiseudun Eläinsuojeluyhdistys lupasi minulle kissan adoptoitavaksi, jahka olen siihen valmis. Itse asiassa juuri sillä hetkellä kotia vailla oli Riku-kissa. Ajatus jäi pyörimään mieleeni ja muutama päivä myöhemmin soitin, ja sovimme tapaamisen.

Hoitokodissa ovella vastassa oli kehräävä ja puskeva kissaherra. Jos joku oli rakkautta ensisilmäyksellä niin tämä oli. Tiesin heti, että tämä on minun kissani. Viikkoa myöhemmin Riku muutti luokseni ja kotiimme tuli joulu.

hiiret on mahtavia

Riku oli heti valmis uuteen kotiin, mitään sopeutumisongelmia ei ollut. Arkemme alkoi sujua, ja tuntui, kuin Riku olisi ollut luonani aina. Tiesin, että olin tehnyt oikean päätöksen, vaikka uuden lemmikin ottaminen oli tuntunutkin pelottavalta. Riku on kissa, joka rakastaa leikkiä ja kaataa joulukuusen ainakin kahdesti päivässä. Suihkussa käyminen on Rikun suurinta herkkua, samoin vessanpöntön vetäminen. Riku on jokaisen eläinrakkaan unelma, se valloittaa vieraidenkin sydämet hetkessä.

Arkeni ei ole muuttunut kissan myötä, olenhan elänyt kissojen kanssa aina. Kissan elämää: syödään, nukutaan ja syödään. Riku on leikkisä kissa ja kaipaa aktivointia, joten lähes kaikki kotonaoloaika kuluu leikkien tai muuten puuhastellen. Toisaalta arkeni on myös muuttunut täysin: en pelkää enää. En enää pelkää, että kissa tullaan hakemaan luotani. Kykyyni huolehtia Rikusta luotetaan, minua kohdellaan aikuisena ihmisenä. Saan tehdä itsenäisesti Rikua koskevia päätöksiä ilman, että minun tarvitsee perustella niitä, tai että niitä kyseenalaistetaan. Tämä on hienointa yhteistyössä Pk-Esyn kanssa

kissa onlineKoen olevani etuoikeutettu, sillä voin kertoa omalla kokemuksellani, mitä on huono eläinsuojelutoiminta. En edusta mitään yhdistystä, edustan niitä ihmisiä, joihin väärin valittu yhdistys jättää varmasti ikuiset jäljet. Aikaisemmat kokemukseni kissayhdistyksestä ovat jättäneet syvät haavat, ja ei kulu päivääkään, etten ajattelisi sijaiskissani kohtaloa. Ikävä kyllä en ole ainoa, joka on ajautunut vastaavanlaisiin ongelmiin. Siksi haluan muistuttaa kaikkia, että sana ”eläinsuojeluyhdistys”, ei yksinään tarkoita vielä mitään. Olkaa yhtä kriittisiä kuin ottaisitte lemmikkinne yksityishenkilöltä. Kartoittakaa taustat yhdistyksestä, suhtautukaa varauksella Internetissä käytävään keskusteluun nimimerkkien takana, varmistakaa kissan tiedot tarkkaan, yrittäkää selvittää mistä maasta kissa on alun perin tullut ja missä kissan sairauksia on hoidettu. Mikä tärkeintä: tavatkaa kissa ensin. Älkää uskoko sokeasti selityksiä siitä, miksi kissaa ei pääse tapaamaan. Olkaa tekemisissä vain yhdistysten kanssa, joiden jäsenet ovat toiminnassa mukana omalla nimellään. Selvittäkää aina yhdistyksen tiedot rekisteristä, jotta saatte tarvittaessa yhteyttä yhdistyksen toimihenkilöihin. Tehkää tämä suojellaksenne tulevaa lemmikkiänne, ja myös itseänne. 

Niin monta kuin on kissanomistajaa, niin monta on tapaa toimia kissan hyväksi. Onneksi olen löytänyt yhdistyksiä, joiden toiminta edustaa myös omia arvojani. Tämä on avainsana hyvään yhteistyöhön, ja ennen kaikkea se on kissan paras. Kissan parastahan eläinsuojelutoiminnalla ajetaan.  

Hannele ja Riku-kissa

Lisää tarinoita