Adoptiotarinoita

Aamu-uninen Aukku nauttii toisten koirien seurasta

Julkaistu

Aukku on jo iäkäs, minkä Pirjo ottaa huomioon kaksikon ulkoillessa.Oli syksy vuonna 2009, kun espoolaisen Pirjo Tolosen koira jouduttiin lopettamaan sairauden vuoksi. Jäljelle jäi suuri ikävä ja koiran kokoinen aukko, minkä seurauksena Pirjo rupesi pohtimaan kodin tarjoamista kodittomalle koiralle ja otti yhteyttä HESYyn. Pirjo sopi näyttöpäivän HESYn työntekijän kanssa, ja niin Aukku saapui hänen kotiinsa.

Pirjolle annettiin viikko aikaa miettiä koiran ottamista itselleen, mutta hän oli päätöksensä jo tehnyt.

– Ihastuin koiraan heti, ja kun ilmoitin haluavani pitää Aukun, tuskin maltoin odottaa tulokkaan saapumista. Tällaisissa tunnelmissa Aukku muutti tavaroineen luokseni, Pirjo muistelee.

Vanha herra nautiskelee lepohetkistä

Aluksi Aukku oli uudessa ympäristössä pelokas ja arka, mutta pikkuhiljaa koira reipastui. Aukun ulkoiluttaminen hihnassa oli aluksi vaikeaa, sillä koira oli vauhdikas ja veti. Nämä ongelmat ovat kuitenkin jo takanapäin. Luonteeltaan Aukku on kiltti ja rauhallinen: koira ei hauku kenellekään ja hyväksyy kaikki ihmiset ja eläimet. Aukku on luottavainen ja suostuu mukisematta kaikkiin hoitotoimenpiteisiin, kuten esimerkiksi kynsien leikkuuseen.

Aukun on arvioitu syntyneen vuonna 2003, eli sillä alkaa jo olla ikää. Vanhetessaan koira on rauhoittunut ja tullut aamu-uniseksi sekä hiljaisemmaksi. Välillä Aukku vetäytyy omiin oloihinsa. Sen voi hyvin sanoa viettävän todellista koiran elämää.

– Aukku nauttii vieraiden seurasta ja rapsutuksista. Välillä koira muokkailee petiään mieleisekseen ja makailee selällään tassut taivasta kohti. Leikkiminen ei kiinnosta Aukkua enää. Nykyään koira on oman arvonsa tunteva vanha herra, itsepäinenkin. Jos lenkki ei herraa kiinnosta, niin silloin ulkoilemaan ei lähdetä. Koirapuistossa Aukku kyllä jaksaa juoksennella ja nauttia toisten koirien seurasta, Pirjo kertoo.

Tassuterapeutti rikastuttanut elämää

Ennen Aukun hankkimista Pirjolla ei ollut kokemusta eläinsuojelusta. Hänen mielestään eläinten hyväksi tehty työ on hienoa ja tärkeää. Etenkin koirat ja koirien hyvinvoinnin edistäminen merkitsevät hänelle paljon. Aukku onkin jättänyt Pirjoon lähtemättömän vaikutuksen.

– Aukku on minulle tassuterapeutti ja rakas ystävä. Ilman Aukkua olisin paljon köyhempi.

Teksti: Tiia Ahonen

http://www.hesy.fi/tammikuu-aukun-tapaaminen-oli-rakkautta-ensisilmayksella/

Lisää tarinoita